home
Monstermand: 0 monsters

Gewicht

Een robuuste uitstraling voor uw interieurconcept kan toch heel maakbaar zijn door het gebruik van lichtgewicht plaatmaterialen. Decovisie biedt verschillende oplossingen, eventueel ook met melamine toplaag in verschillende decoren.

OSB-Lite

Een plaat met een OSB uitstraling die licht van gewicht is en bijdraagt aan minder CO2 uitstoot. Dat is de OSB-Lite. 
Als basis voor deze plaat wordt 50% populierenhout gebruikt. Populierenhout is afkomstig uit ecologische bossen en door directe aanplanting na het kappen wordt een deel van de CO2 uitstoot gecompenseerd. De andere 50% van de plaat bestaat uit gerecycled hout.
De plaat wordt verlijmd met hars zonder toegevoegde formaldehyde en geproduceerd in Europa. Kortom: een plaat die bijdraagt aan de toekomst. 
Gewicht van ca. 540 KG/M3. Staal aanvragen? Klik hier en zoek op OSB.  

OSB-lite
OSB-lite, 1250x2500x18mm  

MDF Ultralight

Binnen het assortiment MDF biedt Decovisie drie platen die oplossingen bieden in dikkere diktes maar met lichtgewicht als eigenschap. Toepasbaar voor woonkamermeubels, kantoormeubels (bureaubladen, scheidingswanden), tijdelijke constructies zoals beursstands, toepassingen in retail (toonbank, balie, planken en schappen), werkbladen en deuren. Met een gewicht van 400 KG/M3 is deze plaat ca. 40% lichter dan normaal MDF. MDF Ultralight is geschikt voor afwerking met HPL, fineer of lak en zijn 100% PEFC gecertificeerd.

MDF Ultralight 
MDF Ultralight 40 - 50 - 60 mm

Egger Eurolight®

Eurolight® platen van Egger hebben alle karakteristieken van modern plaatmateriaal uit hout: het is sterk, is duurzaam voor het milieu en heeft een hoogwaardig design. Door het lichte gewicht is de plaat makkelijk hanteerbaar, echter blijft de massieve uitstraling behouden. Verkrijgbaar in 38mm of 50mm. De platen zijn 60% lichter dan MDF of spaanplaat in vergelijkbare dikte. Er zijn drie verschillende opties voor de deklaag:
Eurolight® Kaal, Eurolight® grondeerfolie en Eurolight® met een decor.

Egger_eurolight Egger_eurolightGF
Egger Eurolight® Kaal

Egger Eurolight® Grondeerfolie

Ecoplex

Lichtgewicht multiplex platen op basis van gesorteerde fineren uit ecologische cultuurbossen. Onmisbaar in de interieurbouw door de vele toepassingsmogelijkheden en de variëteit in aanbod. De platen zijn van constante hoge kwaliteit in fineeropbouw en interieur verlijmd. Belangrijke kenmerken zijn:

  • Licht van gewicht
  • Goede schroefvastheid
  • Eenvoudig te verwerken
  • Lage formaldehyde-uitstoot
  • Gelijkt van dikte
  • Splintert niet
  • Zeer breed productaanbod
  • Tot afmetingen van 1850x4100 mm
  • FSC-gecertificeerd

 

Gewicht_ecoplex_ecoplex Ecoplex Stabilo Massief Gewicht_ecoplex_ecoplexpan Gewicht_ecoplex_ecoplexfin
Ecoplex Ecoplex Stabilo
Massief met MDF top
Ecoplex Panoxil Ecoplex Finish

 

Heeft u vragen over bovenstaande materialen? Neem contact met ons op via telefoonnummer (073) 648 09 09 en wij beantwoorden deze graag.

 

Contact

Als u onderstaande gegevens invult, nemen wij contact met u op

 
   
* Deze velden zijn verplicht