Loading

Brandvertragend plaatmateriaal en laminaat

De eisen voor de brandveiligheid van gebouwen nemen steeds meer toe. Denk hierbij aan toepassingen in winkels, scholen, restaurants, sporthallen, kantoorgebouwen, musea, concertzalen, ziekenhuizen et cetera.

Dit betekent dat ook de afwerking en het interieur van deze gebouwen brandveiliger moeten zijn. Afhankelijk van de eisen, kiest u voor een brandvrij, brandwerend of brandvertragend plaatmateriaal. Decovisie helpt u bij de keuze voor de juiste dragers en oppervlakken.

MDF FR Brandvertragend M1/B1
Medite FR (vlamvertragend) is een MDF plaat ontwikkeld voor binnentoepassingen waar brand- en bouwvoorschriften een Euroklasse B plaatmateriaal met een lage bijdrage tot brandvoortplanting en een lage rookproductie eisen. Klik hier voor de brochure met technische informatie of kijk hieronder bij producten.

HPL
Standaard laminaat van Egger voldoet aan de eisen van Marine Equipment Directive (MED) met betrekking tot:

  • Moeilijke ontvlambaarheid
  • Toxiciteit
  • Rookdichtheid 

Dit wordt ondersteund door het certificaat van Lloyd's. Klik hier voor het technisch fiche van Egger Laminaat MED.

Egger heeft ook oplossingen die voldoen aan de Europese brandklasse EUROCLASS B-s1 en Franse brandklasse M1.  Gemelamineerd spaanplaat (in diktes van 12, 16, 18, 19, 25 mm) en Laminaat (vanaf 260m²) kunnen in elk decor uit de Egger 2017-2019 collectie in FLAMMEX geproduceerd worden.

Flammex heeft de volgende certificeringen:

  • Brandklasse EUROCLASS B-s1, d0 overeenkomstig EN 13501-1 
  • Franse brandklasse M1 overeenkomstig NF 92-501

Wilt u meer informatie of andere mogelijkheden bespreken, neem contact met ons op via (073) 648 09 09.
Wij beantwoorden uw vragen graag.