Loading

Decoratief - richlite

richlite is een door-en-door gekleurd composietmateriaal van samengeperst papier dat veelzijdig kan worden toegepast in onder meer meubelwerk, snijplanken, muziekinstrumenten en zelfs in skateramps en gevelbekleding. Van gerecycled afval en pulp afkomstig van verantwoord geoogste bomen, wordt het papiercomposiet met een EcoBind™ phenolhars zonder ureumformaldehyde toevoeging geperst.

Compleet met FSC®-certificering en Greenguard-accreditatie, is richlite toegewijd aan het minimaliseren van de impact op mens en milieu door het gebruik van duurzaam afgeleide middelen en partners. richlite.com/sustainability

De richlite brochure en het redactioneel artikel in het Interieurblad Architectenpunt Interieur beschrijven het merkverhaal en alle mogelijke decoren van het papiercomposiet.

Uit voorraad leverbaar als Black Diamond mill finish.

Collectie

Northwest | aardetinten die de natuurlijke en historische monumenten weerspiegelen in de buurt van de productiefaciliteit.
Cascade | om meerkleurige randen te creëren. Type Stratum combineert richlite Black Diamond met een duurzaam bamboekern. Deze gelaagde materialen kunnen eenvoudig worden bewerkt voor een opvallend contrast in kleur en textuur.
Heritage | de eerste kleuren die richlite in 1943 begon te maken. Het vertegenwoordigt de gevarieerde geschiedenis van het merk.

Producteigenschappen

Eigenschappen van richlite plaatmateriaal lijken op pure productmogelijkheden zoals hout, beton, koper, messing, roestvrijstaal, leer of linoleum. Wat met deze materialen overeenkomt is dat het oppervlak van papiercomposiet verrijkt na verloop van tijd en gebruiksintensiteit. Het oppervlak is gemêleerd en zal gaan patineren. Papiercomposiet laat zich verwerken als hardhout door de hoge dichtheid. De kleur wordt dieper en geeft een warme, natuurlijke beleving.

Door de interessante producteigenschappen kan richlite gebruikt worden in een breed scala aan veeleisende interieurtoepassingen zoals aanrechtbladen, receptiebalies, snijplanken, koffiecorners en lambriseringen.

- Kenmerkende look en feel geeft een eigenaardig tastbare ervaring.
- Natuurlijk antimicrobieel (JIS 2801), waterafstotend en gemakkelijk schoon te maken.
- Thermisch stabiel. Hittebestendig tot 176 °C.
- Te produceren dimensies van 6 tot 75 mm dik, 2440 x 1220 mm of 3660 x 1525 mm.
- Hoge buigsterkte. Slag- en stootvast.
- Bewerkbaar voor complexe patronen.
- Randen strak af te werken. Geen randafdichting nodig.
- Draagt ​​bij aan LEED duurzaamheidsprestatie van gebouwen.
- Geschikt voor voedselverwerking conform NSF-51-normen.
- GREENGUARD-, FSC®- en Rainforest Alliance-gecertificeerd.

Oppervlak opties

Alle richlite producten worden geleverd als Mill finish. Leathered en Honed zijn door professionele verwerkers te realiseren.
Mill | lichte textuur door het onbehandeld oppervlak vanuit de fabriek.
Leathered | leerachtige structuuur door het oppervlak licht op te schuren en voorzien van hardwaxolie.
Honed | fluweelzachte uitstraling door het oppervlak geheel glad te schuren en te voorzien van hardwaxolie.

Wilt u meer uitleg over de verwerking van dit veelzijdig plaatmateriaal? Neem dan contact met ons op. 

richlite - horeca