Loading

Egger Design collectie 2020-2022 | schoon van binnen, schoon van buiten

Decovisie en Egger willen klanten met kwalitatief hoogwaardige materialen voorzien. Een continue vernieuwing van het assortiment en productrecepturen is daaraan inherent.

Holland Voorraadprogramma

Sinds begin 2020 is de nieuwe Egger-collectie in Nederland te verkrijgen. Een assortiment vol noviteiten en bekende favorieten. Eggers innovatie zorgt voor verrassende decors, natuurgetrouwe oppervlaktestructuren én gezondere binnenklimaten. Op mijnvoorraad.nu zijn de decors met productinformatie te bekijken.

Schonere leefruimtes

In Nederland geldt momenteel een E1-formaldehyde emissienorm voor houtachtige plaatmaterialen. Om positief bij te dragen aan een mindere hoeveelheid formaldehyde in leef-werkomgevingen, loopt Egger vooruit door vanaf heden een E1E0,5-normering te hanteren. Het decoratief plaatmateriaal mag door deze reductie qua formaldehyde-uitstoot vergeleken worden met een boom die in de natuur staat.

Antibacteriële eigenschappen

Egger-producten met melamineharsoppervlakken 'Eurodekor, laminaten en compactlaminaten' worden gekenmerkt door hun hygiënisch afgesloten oppervlakken. Ze zijn doorgaans makkelijk schoon te maken, kunnen goed gedesinfecteerd worden en hebben daarnaast ook een antibacterieel effect. Dat betekent bij een goed schoongemaakt en onderhouden oppervlak reduceren bacteriën en kiemen (ziekteverwekkers) met 99,9% binnen 24 uur. Dankzij deze eigenschappen hebben Egger melamineharsoppervlakken hun duurzaamheid onder andere bewezen voor toepassingen in winkels, restaurants en praktijkkamers van artsen en ziekenhuizen.

Verfijnde productmogelijkheden

De houtdecors bevatten steeds meer eyecatchers door de eenheid van hun tekeningen en structuren. De veelzijdigheid in houtsoorten en oppervlakten geeft ontwerpers ruime mogelijkheden in het creëren van fraaie interieurstijlen.

In de Holland voorraadcollectie zijn materiaalreproducties en unikleuren uitgebreid met trendy marmer, metalen en uni-uitstralingen. Decors als Levanto marmer wit, Darksteel en Indigoblauw zijn als Perfect Sense Mat fijne nieuwkomers. Het minimalistisch materiaal heeft de perfecte eigenschap om eenheid te realiseren tussen overige kleuren en objecten binnen het interieur. De speciale anti-vingerafdruk eigenschap vermindert vingerafdrukken op het oppervlak en zorgt voor een fluweelachtig design.

Buiten de voorraadcollectie zijn vanaf nu bijna alle decors als HPL in de lengte 3050 mm te leveren. Voorheen was dit beperkt tot 2800 mm. De nieuwe laminaatlengte kan binnen 1-2 werkweken worden geleverd.

Ontwerpvrijheid

De Egger Design collectie 2020-2022 wordt aangeboden in een map waarin alle combinaties van producten, decors en eigenschappen overzichtelijk zijn gepresenteerd. Geïnteresseerd? Vraag dan de collectiemap bij ons aan.