Duurzaam een interieur ontwerpen of bouwen? Decovisie helpt!

Je leest er elke dag over in de media. Je hoort het om je heen. En de kans is groot dat klanten erover beginnen. Waarover? Nou, over duurzaamheid. Ook voor jou is er geen ontkomen aan. En doe je het niet om commerciële redenen, dan toch zeker vanuit maatschappelijk oogpunt: we moeten allemaal ‘iets’ om een leefbare planeet over te houden. Maar wat kun jij doen, in je alledaagse vak als ontwerper of bouwer? We helpen je graag op weg.

Verantwoord populierenhout als grondstof voor Ecoplex

Voor plaatmateriaal is hout nodig. Maar het scheelt nogal welke boom fabrikanten uitkiezen. Daarom werkt Ecoplex met hout van de populier.Het is een boom die relatief snel groeit, en dus niet veel jaren nodig heeft om nieuwe grondstoffen te leveren voor plaatmateriaal. Ook staan de bossen in West-Europa, wat transportkilometers bespaart. Natuurlijk laat je je bij de keuze voor plaatmateriaal niet alleen leiden door snelgroeiende bomen. Deze multiplex drager wordt niet voor niets als drager verwerkt in het Pantoni-programma: licht van gewicht, met een lage formaldehyde-uitstoot en eenvoudig te verwerken.

Website Pantoni Staal aanvragen

 

Een betere akoestiek én een beter milieu gaan samen

Aangenaam Akoestiek is een merk dat je ongetwijfeld kent als je zoekt naar oplossingen voor een betere akoestiek in ruimtes. En binnen Aangenaam Akoestiek is PET-vilt nog zo’n voorloper op het gebied van duurzaamheid. De naam zegt het al: PET heeft een verleden achter de rug als fles. Door het materiaal te recyclen ontstaat nieuw polyester, dat voor 60% bestaat uit gebruikte flessen. 

Website Aangenaam Akoestiek Staal aanvragen

 

Impact creëren met textielafval

Oude jeans, kostuums, legeruniformen en ziekenhuistenues. Waarom in de verbrandingsovens ermee, als het materiaal prima een tweede leven kan krijgen? Die bijzondere afkomst maakt de fineren van Rezign heel onderscheidend. Zes fineren telt het programma, elk met een eigen look ánd feel. Je maakt echt impact, ook qua duurzaamheid. Rezign is ook niet voor niets opgenomen binnen de natuur & textiel collectie van Pantoni.

Vraag stalenbox aan

 

Mooi en milieuverantwoord: hooi, bloemblaadjes en stro

Ook SuperOrganic by Oberflex maakt gebruik van 100% gerecyclede grondstoffen, naast natuurlijke en biologische. Zoals: alpenhooi, bloembladen en houtstro, gebonden op een linnen drager! Het resultaat is een serie die elk interieur verlevendigt. Wij hebben ook SuperOrganic by Oberflex als toepassing in onze showroom zowel verticaal als horizontaal, kom gerust eens kijken. 

Vraag stalenwaaier aan 

 

En wat doen wij zelf bij Decovisie? Het goede voorbeeld geven!

Onze materialen hebben een PEFC- of FSC-certificering, waardoor het een verantwoorde herkomst heeft. Op ons dak liggen 78 zonnepanelen. Het verkoopteam beschikt over elektrische auto’s. En leveringen combineren we slim, waardoor we niet voor één enkele plaat op weg gaan. Spullen die we voor ons eigen kantoor nodig hebben, van onze koffiebonen tot drukwerk, komen uit eigen stad. En de 600 monsterstalen die per maand de deur uitgaan, via de fietskoerier, kunnen kosteloos retour worden gestuurd voor hergebruik.

 

Heb je vragen over projecten?

Wil je een goed advies voor je volgende project, waarin duurzaamheid voorop staat? Ons verkoopteam staat de hele zomer voor je klaar.

Mail ons Bel mij terug