Merk in de spotlight: Richlite

Op papier misschien wel de meest duurzame afwerking: Richlite! Kun je je een plaatmateriaal indenken dat door licht, lucht en gebruik alleen maar mooier wordt? Een stootvast materiaal met de dichtheid van hardhout? En dat ook nog eens is gemaakt van duurzaam papier?

Met Richlite – want daar hebben we het over – heb je niet alleen een mooi verhaal te vertellen. Het is ook de basis voor interieurtoepassingen die tegen een stootje kunnen.

Van aanrechtbladen tot lambriseringen

Maar ook receptiebalies, snijplanken en skateparken worden ermee afgewerkt. Een papiercomposiet als Richlite leent zich voor alles waar ‘stootvast’ bovenaan je lijstje met prioriteiten staat. Vind je het gek voor een materiaal dat in 1943 oorspronkelijk voor de luchtvaart is ontwikkeld? Richlite plaatmateriaal wint bovendien aan uitstraling door het gebruik. De kleur wordt dieper, de beleving warmer.

Extreem duurzaam

Heb je een project met vergaande specificaties op het gebied van duurzaamheid? Een papiercomposiet als Richlite is gemaakt van gerecycled afval en houtpulp met FSC-keurmerk. Antibacterieel, waterafstotend en eenvoudig schoon te maken. Van een lichte textuur tot fluweelzachte uitstraling.

Vraag het keiharde bewijs

Jij wilt als ontwerper of meubelmaker een materiaal dat je inspiratie een boost geeft. Daarom hebben wij de stalen van Richlite al voor je klaar liggen. Vraag hier de staal aan van Black Diamond.