Lancering unieke zaagoptimalisatie. Tot 60% minder zaagverlies met fijntimmerpanelen.

Het produceren van maatwerkinterieurs met panelen in plaats van plaatmateriaal op industriële afmetingen wordt een steeds groter begrip binnen de interieurbouw. Waar de trend begon onder kleinere interieurbouwers, die vooral de praktische voordelen van panelen ervaren, zien steeds meer grotere verwerkers de voordelen van het werken met Bushbaum fijntimmerpanelen. Rainier van Tilburg – business manager van Bushbaum – vertelt hoe Bushbaum het realiseren van maatwerk interieurs vergemakkelijkt.

Unieke zaagoptimalisatie

Bushbaum voegt de daad bij het woord en heeft een revolutionaire zaagoptimalisatie voor interieurbouwprofessionals gecreëerd. “Dit unieke systeem stelt verwerkers in staat om hun projecten met geoptimaliseerde panelen te realiseren”, vertelt Rainier. “Waar gangbare zaagoptimalisaties tekortschieten, blinkt de tool van Bushbaum uit: deze houdt rekening met het reeds aangebrachte kantenband op panelen. Als een verwerker zijn project invoert in de optimalisatie van Bushbaum, krijgt hij een lijst met panelen die hij nodig heeft. Ook ontvangt hij de bijbehorende zaagschema’s om zo efficiënt mogelijk zijn project te realiseren. Het gaat dus om zo min mogelijk materiaalverlies en zo min mogelijk bewerkingen. De eerste versie staat nu op onze website en is gratis te gebruiken. De tool blijft in ontwikkeling met als missie om de efficiëntie te vergroten en het zaagverlies verder te reduceren.” De zaagoptimalisatie is te gebruiken op www.bushbaum.nl.

Kostbaar afval en krapte op de arbeidsmarkt

De voordelen van de tool worden ervaren vanaf de ontvangst van de panelen, tot aan de assemblage ervan. Zo hoeven de panelen van Bushbaum niet met twee man of een heftruck door de werkplaats vervoerd te worden, vertelt Rainier. “Interieurbouwers hebben minder ruimte nodig voor de opslag van, en handeling aan panelen. Een industriële plaatafmeting moet eerst gezaagd worden tot panelen, voordat deze door kan naar de kantenverlijmer om daar verwerkt te worden. De panelen van Bushbaum worden veelal afgekort om daarna rechtstreeks tot corpussen verwerkt te worden. Dat scheelt een arbeidsgang, manuren, ruimte en machines. In een tijd met krapte op de arbeidsmarkt helpt dit interieurbouwers om met minder mensen evenveel werk te kunnen verrichten of hun capaciteit te vergroten.” Daarnaast is duurzaamheid een steeds belangrijker thema en wordt afvalverwerking kostbaarder. “Door te werken met panelen kan het zaagverlies van gemiddeld 23% teruggedrongen worden tot 8%, wat resulteert in 60% minder zaagverlies. Waar de focus in de branche steeds meer op recycling ligt met terugname van zaagafval naar de spaanplaatfabrieken, streven wij na géén zaagafval meer te leveren aan verwerkers. Recycling is in onze ogen het gevolg van een ontwerpfout vroeg in de keten en die corrigeren wij”, besluit Rainier.

 

Item Binnenwerk

 

Bron: Binnenwerk | Bushbaum Fijntimmerpanelen