Zet je schrap voor ‘peach fuzz’ in 2024!

Peach fuzz heet de kleur die het volgens Pantone he-le-maal gaat worden in 2024. ‘Zacht perzik’ mag je ook zeggen tegen de tint die het midden houdt tussen oranje en roze. Zoek ‘m op je Pantone kleurenwaaier onder nummer 13-1023.

Sinds 2000 kiezen de kleurenexperts van het bedrijf Pantone een kleur van het jaar. Die keuze wordt bepaald door sociale en culturele trends wereldwijd. De kleur van het jaar maakt zich jaar op jaar waar, zoals ook de kleur van het jaar 2023: Viva Magenta (18-1750). Door de vele publiciteit die de verkiezing krijgt, zorgt dit er automatisch voor dat de gekozen kleur wereldwijd overal opduikt.

Binnenkort zal je peach fuzz - zacht perzik - gaat zien in modewinkels, in magazines, in product design én in het interieur. Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van het Pantone Color Institute, beschrijft Peach Fuzz als 'verzorgend', 'warm' en gastvrij'. Niet alleen de kleur maar ook de vertaling hiervan past bij Decovisie. Bij Decovisie hebben we er in ieder geval een voorschot op genomen. We hebben plaatmateriaal in een aantal bijpassende kleuren voor je klaar staan. Zoals bijvoorbeeld Pantoni P1184 STR Koraalroze, AangenaamAkoestiek Blush AP9-17 en Terra AP9-13, Linoplus Powder en EGGER Nude Abrikoos U232 ST9. Inspiratie om het toe te passen doe je natuurlijk op in onze showroom. Je bent welkom! Maak snel online een afspraak en ervaar alle kleurtinten die perfect passen bij de kleur van het jaar van Pantone.

Bron: Pantone.com